06:48:33    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 12 april 2012 21:37 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2012 21:40 uur

Sint-Janspontje vaart weer

Sint-Janspontje vaart weer

Op de foto: Noortje van Zuijlen (op de voorgrond) en Babet Levert demonstreren hoe het Sint-Janspontje over de Dommel getrokken kan worden. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Sint-Janspontje in het Dommeldal te Liempde vaart weer veilig heen en weer. Nadat het pontje eerder al was hersteld na brandstichting, is de constructie verbeterd waardoor het nog leuker is om de Dommel eens over te steken.

Het Wijkorgaan in Liempde nam het initiatief voor de verbetering van het Sint-Janspontje, dat al enkele jaren tussen de Hoevedreef op Kasteren en het Dommelsteegje op en neer getrokken kan worden. Al eerder werden de aanlegsteigers flexibel gemaakt, zodat schommelingen in de waterstand van de Dommel moeiteloos opgevangen kunnen worden. Nu is op beide steigers een leuning gemaakt en is het nog iets makkelijker om de schuit in beweging te krijgen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 12 april.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Toverboom Huidtherapie Remax-optimus Beleef Boxtel EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Elan Bikes support Alfa buisman optiek TopSlank Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg