10:34:26    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 november 2014 08:53 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2014 11:02 uur

Sint Arnoldus: eerste prijs!

Sint Arnoldus: eerste prijs!

Op de foto: Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel in actie tijdens een jubileumconcert bij het 60-jarig bestaan in 2009. (Foto: Peter de Koning).

De Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus behaalde zaterdagochtend 29 november tijdens de jaarlijkse concertwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen een eerste prijs. Het blaasorkest kreeg 80.75 punten voor haar beoordelingsconcert; een rapport met gemiddeld allemaal achten. ,,Een resultaat waarmee we erg blij zijn", aldus voorzitter Riëtte van der Sloot.

Onder leiding van dirigent Mariska van Brienen uit Oeffelt, die sinds vorig jaar de muzikale leiding heeft, vertolkte het Lennisheuvelse orkest drie muziekwerken waarvan er twee werden beoordeeld door een jury. Om te wennen aan de akoestiek opende Sint-Arnoldus de concoursdeelname met een zogeheten inspeelwerk, toepasselijk 'Take Off' getiteld. Uit repertorium van tien verplichte werken plaatste de dirigent 'Broken Sword' van Kevin Houben op de lessenaar. Als keuzewerk wordt 'A Northern Celebration' (Leon Vliex) gespeeld.

Fanfare Sint-Arnoldus, die vlak voor de zomervakantie stilstond bij het 65-jarig bestaan met een Belgisch programma in clubhuis Orion, komt uit in de vierde divisie. De concertwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen duren twee dagen en worden gehouden in theater De Schalm te Veldhoven.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Toverboom Olieenzo buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Doornmalen electro Elan Bikes support TopSlank Beleef Boxtel Geerts advies EmielTechniek