21:29:41    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 19 september 2014 22:16 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2014 22:30 uur

'Serenade voor Concordia'

\'Serenade voor Concordia\'

Op de foto: Auteur Marcel Baijens toont het eerste exemplaar van het jubileumboek dat hij schreef voor de 140-jarige fanfare Concordia. Rechts voorzitter Bert van Ruremonde van het muziekkorps. (Foto: Albert Stolwijk).

In de 140 jaar van haar bestaan deelde fanfare Concordia lief en leed met de Liempdse gemeenschap. Voor die talloze muzikale huldeblijken kreeg het muziekkorps vrijdag 19 september iets terug. Iets van blijvende waarde. Het jubileumboek dat clubarchivaris Marcel Baijens schreef kreeg dan ook een toepasselijke naam: ‘Serenade voor Concordia’.

In een tijdsbestek van bijna anderhalf uur namen diverse sprekers in clubhuis De Serenade het woord bij de boekpresentatie. Afwisselend speelde de fanfare marsmuziek. Voorzitter Bert van Ruremonde gaf aan dat de totstandkoming ‘een hele bevalling’ is geweest en dat het idee ervoor al ruim tien jaar geleden voor het eerst werd geopperd. Nadat  hij vorige week het eerste exemplaar inkeek dat bij drukkerij Tielen van de pers rolde, verzuchtte auteur Baijens: ‘Dit doe ik nooit meer’. ,,Maar wie denkt dat het zelfkastijding was, heeft het mis. Het plezier had de overhand bij het verzamelen van materiaal en het schrijven van de teksten.”

Wethouder Peter van de Wiel, die samen met het oudste en jongste fanfarelid (respectievelijk Piet van Alphen en Pim de Wit) de eerste exemplaren van het boek in ontvangst nam, roemde de rol van de fanfare in de gemeenschap en voorzitter Arnold van den Broek van heemkundestichting Kèk Liemt stond stil bij de totstandkoming van zijn organisatie naar aanleiding van het eeuwfeest van de fanfare veertig jaar geleden.

Het jubileumboek ‘Serenade voor Concordia’ kost 25 euro en is te koop tijdens de jubileumexpositie die Kèk Liemt en Concordia samen hebben opgebouwd in De Serenade aan de Oude Dijk. De fototentoonstelling is te zien op zaterdag 20 en zondag 21 september én in het weekeinde erna; openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering op de openingsdag. Dan is het publiek vanaf 14.00 uur welkom.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Remax-optimus EmielTechniek Filipe Alfa Podium Boxtel buisman optiek Doornmalen electro Geld en Makelaardij TopSlank Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Toverboom Geerts advies