06:20:45    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 november 2014 16:48 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2014 16:56 uur

Selissenwal zoekt 'handjes'

Selissenwal zoekt \'handjes\'

Op de foto: De fontein in de vijver bij gemeenschapshuis De Walnoot is gemaakt van wit marmer, afkomstig van het altaar uit de in 2003 gesloopte Maria Reginakerk. Het natuursteen is helemaal bruin uitgeslagen door het water en is het wijkorgaan een doorn in het oog.

Platform Selissen heeft van de Boxtelse gemeenteraad een budget van 61.000 euro gekregen voor de uitvoering van diverse projecten. ,,Maar nu is het zaak dat er ook wijkbewoners opstaan om onze plannen uit te kunnen voeren", zegt voorzitter Jan Pennings van het wijkorgaan van Selissenwal. Dat hield zaterdag 8 november een informatiemarkt om vrijwilligers te werven.

De aanleg van een pad langs de Dommel, een jeu de boulesbaan en veilige oversteekplaatsen, het opknappen van de fontein in de vijver bij De Walnoot en het inrichten van een huiskamer in datzelfde gemeenschapshuis. Het zijn plannen die Platform Selissen opstelde in het wijkontwikkelingsplan waarvoor de gemeenteraad in september ruim zestig mille uittrok.

,,Natuurlijk zijn we blij met dat geld, maar als we professionele bureaus moeten inschakelen om alle onze plannen uit te voeren is het geld in een mum van tijd op. We hopen én rekenen erop dat wijkbewoners ook zelf de handen uit de mouwen te steken", aldus Pennings. Hij vervolgt: ,,Selissenwal is een mooie wijk en dat moet vooral zo blijven. Iedereen die er woont, kan daar een steentje aan bijdragen."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Podium Boxtel Beleef Boxtel Geerts advies EmielTechniek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Toverboom Huidtherapie Olieenzo Filipe Alfa Meubelmakerijdenberg