16:01:40    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 09 maart 2013 15:38 uur, laatst gewijzigd op 09 maart 2013 16:34 uur

Selissen wil apotheek behouden

Selissen wil apotheek behouden

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg zet als eerste een handtekening voor behoud van de apotheek in Selissenwal. (Foto: Henk van Weet).

Met een handtekeningenactie hopen de winkeliersvereniging en het wijkorgaan van Selissenwal Kringapotheek duidelijk te maken dat sluiting van de vestiging aan Van Beekstraat niet door de beugel kan. Het gemeentebestuur van Boxtel steunt de actie; wethouder Willie van de Langenberg tekende zaterdagochtend als eerste het register.

Bart van Roosmalen en Frans van Erve, respectievelijk voorzitter van de winkeliersvereniging en het wijkorgaan, staan zij aan zij en hopen met een groot aantal steunbetuigingen van buurtbewoners aan te tonen dat de apotheek onmisbaar is. ,,Tegelijk proberen we zo concurrenten van Kringapotheek te interesseren om zich in onze wijk te vestigen. Er is hier een goede boterham te verdienen als apotheker.”

Wie de actie wil steunen kan een handtekening zetten op de lijst die op de toonbank in de winkel van Van Roosmalen, Bloemsierkunst Marimba, ook aan de Van Beekstraat. ,,Als college van B. en W. steunen we initiatief graag. Op allerlei manieren proberen we de wijk te verbeteren. Het is jammer als zo’n belangrijke voorziening als een apotheek dan verdwijnt.”

Kringapotheek overweegt volgens Van Roosmalen een uitgiftepunt van medicijnen te starten in een van de andere winkels, maar dat vindt de winkeliersvoorzitter geen goede zaak. ,,Winkelpersoneel kan geen vragen beantwoorden die mensen hebben over de pillen en recepten die ze afhalen. In een apotheek draait het toch ook om vertrouwen?”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Podium Boxtel buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geerts advies Beleef Boxtel Elan Bikes support Filipe EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Alfa Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Olieenzo