22:22:39    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 maart 2014 11:42 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2014 11:47 uur

Scouts in het zonnetje gezet

Scouts in het zonnetje gezet

Op de foto: De zes scouts poseren samen met bestuurslid Nic van Holstein van Scouting Nederland en burgemeester Mark Buijs.

Mirthe (12), Damian (13), Michelle (15), Stef (13), Lotte (11) en Giel (13) van Scouting Boxtel verrichtten zaterdag 22 februari met twee omstanders een heldendaad. Zij redden een vrouw uit de Dommel. Zaterdag werd het zestal op het veld bij blokhut Wickiup verrast met een tweetal onderscheidingen.

,,Ik las over jullie heldendaad in de krant en vond dat ik hier iets mee moest doen", zei burgemeester Mark Buijs zaterdag tegen de kinderen. De zes scouts ontvingen dan ook allemaal een oorkonde voor heldhaftig optreden. ,,Dit is de allereerste keer dat deze oorkonde wordt uitgereikt, wie weet krijgen anderen het certificaat in de toekomst ook nog", aldus burgemeester Buijs.

Ook Scouting Nederland had een speciale onderscheiding voor het zestal. Bestuurslid Nic van Holstein van Scouting Nederland reikte een teken van moed uit en had ook nog een speciaal scoutingcadeau meegebracht: een zaklamp voor de zes scouts. De kinderen waren wat beduusd door alle aandacht, maar vonden het heel speciaal. ,,Een ontmoeting met de burgemeester, dat maak je niet zo vaak mee", lachte Mirthe.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek TopSlank Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Olieenzo Geld en Makelaardij Toverboom Doornmalen electro Podium Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Alfa Filipe