10:36:32    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 mei 2014 16:12 uur, laatst gewijzigd op 02 mei 2014 16:14 uur

Schuurkerk in Liempds wegdek

Schuurkerk in Liempds wegdek

Op de foto: De stratenmaker ging vrijdag aan de slag met de werkzaamheden aan het Tooseplein in Liempde. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Vrijwilligers van heemkundestichting Kèk Liemt zijn donderdag gestart met werkzaamheden aan het Tooseplein. In het wegdek wordt donkere bestrating aangelegd die de contouren van de in 1864 afgebrande schuurkerk weergeeft.

Met donkere straatstenen worden de contouren van de schuurkerk gemarkeerd. Deze komt te liggen op het Tooseplein en zal deels door de tuin van de pastorie lopen. De vrijwilligers verrichtten donderdagochtend metingen en er werd al flink gegraven.

Vrijdag ging de stratenmaker aan de slag met het leggen van de stenen. In de middag was een gedeelte al klaar. Zaterdagmiddag hopen de vrijwilligers klaar te zijn. De werkzaamheden vallen samen met het veertigjarig bestaan van Kèk Liemt. De heemkundestichting organiseert dit jaar diverse activiteiten om dit te vieren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Geerts advies Elan Bikes support Podium Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg buisman optiek Doornmalen electro Filipe Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Toverboom Beleef Boxtel