05:04:21    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 06 juli 2011 21:34 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2011 22:54 uur

Schoorsteenbrand in Liempde

Schoorsteenbrand in Liempde

Op de foto: Na het verwijderen van de metalen schoorsteenkap maken brandweerlieden de schoorsteen provisorisch schoon. (Foto: Gerard Schalkx).

In Liempde werd woensdagavond rond de klok van negen uur alarm geslagen vanwege een brand in een schoorsteen van een buitenhuis aan de Gemondesestraat. Er was op dat moment sprake van een uitslaande brand.

De bewuste woning, een kapitale villa die enkele tientallen meters van de weg ligt in een boomrijke tuin, heeft een rieten dak. Brandweerlieden uit zowel Liempde als Boxtel rukten uit omdat het aanvankelijk om een uitslaande brand leek te gaan, vandaar dat ook de hulp van de hoogwerker uit 's-Hertogenbosch werd ingeroepen. 

De brandweer had de brand snel onder controle. Het merendeel van de aanwezige manschappen hoefde niet in actie te komen. De hoogwerker werd nog wel ingezet om de schoorsteen provisorisch schoon te maken, waarbij de metalen kap werd verwijderd om er beter bij te kunnen. Er zou wel sprake zijn van enige rookontwikkeling in het huis, maar de schade lijkt mee te vallen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Filipe Alfa Toverboom Podium Boxtel Huidtherapie Elan Bikes support Olieenzo