02:51:05    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 20 februari 2014 16:59 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2014 11:27 uur

Schooljeugd leest voor in bieb

Schooljeugd leest voor in bieb

Op de foto: Fleur Romme won vorig jaar het Boxtelse voorleeskampioenschap voor basisscholen. (Foto: Peter de Koning).

Bibliotheek De Meierij organiseert woensdag 26 februari het Boxtelse voorleeskampioenschap. Tien bovenbouwleerlingen van de plaatselijke basisscholen lezen tussen 09.30 en 12.30 uur een fragment voor uit een kinderboek.

Fedde Noordhoff (Sint-Petrusschool), Anke van Hal (Angelaschool), Iris Bosma (Sint-Theresiaschool), Imane Mairouche (Prinses Amaliaschool), Serena Achaw (Molenwijkschool), Emma van Straten (De Vorsenpoel), Dinja Strik (De Hobbendonken), Evi Bakx (De Beemden), Rosa Hendriksen (De Maremak) en Margo Saris (De Oversteek) wonnen de voorleeswedstrijd op hun eigen basisschool en strijden woensdag om de titel ’Voorleeskampioen van de gemeente Boxtel’.

De jury bestaat uit Cisca van Hemert van De Boekanier, auteur en schilder Ineke Platel en wethouder Tossy de Man van de gemeente Boxtel. Adrie Gloudemans is aanwezig om een verhaal te vertellen aan de finalisten op het moment dat de jury in beraad gaat over de winnaar.

De winnaar van de voorleeswedstrijd vertegenwoordigt Boxtel tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze vindt op 21 mei plaats in Utrecht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Toverboom Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek TopSlank Olieenzo Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Podium Boxtel Huidtherapie