05:30:23    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 november 2011 13:17 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2011 16:47 uur

Schooljeugd leert blussen

Schooljeugd leert blussen

Op de foto: Semme van de Kamp bedient samen met burgemeester Frank van Beers een brandblusser. Regionaal brandweercommandant Paul Verlaan en Julia Sanders kijken toe terwijl een brandweerman aanwijzingen geeft. (Foto: Albert Stolwijk).

Samen met hun gezinsleden zijn Julia Sanders (9) van sbo-school De Maremak en Semme van de Kamp (basisschool De Spelelier) de hele dag in touw in opleidingscentrum Blusco aan de Kruisbroeksestraat in Boxtel. Ze leren brandjes bestrijden, maar ook waarop ze moeten letten als het gaat om veiligheid in en om huis.

De twee kinderen zijn samen met achttien andere basisschoolleerlingen winnaar van de internetwedstrijd Professor Blussemans. Die werd georganiseerd tijdens de maand van de brandpreventie in oktober, toen vrijwilligers van de brandweer demonstraties verzorgden voor in totaal 17.000 kinderen.

,,Ons huis is best wel veilig", concludeerde Julia nadat zij op internet het vragenformulier van Professor Blussemans had ingevuld. ,,Alleen rommel op de trap later slingeren is niet zo verstandig als er rook in huis is en je de weg naar buiten moet vinden op de tast."

Semme verheugt zich erop om een heus brandweerpak aan te trekken. ,,Ik heb net een blusapparaat leeggespoten met de burgemeester", glundert het meisje. Moeder Natasja knikt trots: ,,Dit is een heel leerzame dag."

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom EmielTechniek Huidtherapie Podium Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg buisman optiek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Filipe TopSlank Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies