12:22:13    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 april 2014 15:10 uur, laatst gewijzigd op 22 april 2014 15:46 uur

Scholieren praten met soldaten

Scholieren praten met soldaten

Op de foto: Diverse scholieren uit klas 1KA van het Baanderherencollege Boxtel zien een baan de Koninklijke Landmacht wel zitten. (Foto: Henk van Weert).

Onder het motto ’Praten met soldaten’ bezoeken legeronderdelen de Koninklijke Landmacht overal in het land scholen. Dinsdag 22 april waren militairen van de pantsergeniecompagnon uit Oirschot present bij het Baanderherencollege (BHC) en de Prinses Amaliaschool in Boxtel.

De vmbo-scholieren van het BHC vonden de komst van de soldaten maar wát leuk. ,,Die spotjes van defensie op tv zijn hartstikke tof. Maar als je die voertuigen en soldaten hier in het echt ziet op het schoolplein, is het nog veel indrukwekkender”, vindt Luca van Vreede. Hij ziet een toekomst in het leger wel zitten.

Ruud Janssen, korporaal eerste klasse van de pantsergeniecompagnie, vertelde dat hij met zijn collega’s ook lespresentaties heeft gehouden voor leerlingen van de onderbouw. ,,Omdat die leerlingen nog een vak moeten kiezen. Natuurlijk hopen we dat er jongeren bij zijn, die voor een baan bij defensie kiezen.”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Beleef Boxtel Alfa Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Elan Bikes support Geld en Makelaardij TopSlank Remax-optimus EmielTechniek Filipe Meubelmakerijdenberg Olieenzo Podium Boxtel