21:43:16    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 augustus 2013 11:57 uur, laatst gewijzigd op 12 augustus 2013 16:09 uur

’Schiphol voor de boerenzwaluw’

’Schiphol voor de boerenzwaluw’

Op de foto: Vier boerenzwaluwen wachten op voedsel in een paardenstal aan de Bosrand in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De boerenzwaluw is een vogel die al jaren op de rode lijst van bedreigde dieren staat. Aan de Bosrand in het buitengebied van Boxtel is daarvan weinig te merken. Daar hebben boerenzwaluwen massaal onderdak gevonden in de paardenstal van Broer en Tinie van der Sloot.

,,De boerenzwaluw is een gezellige vogel”, zegt Frans Maas van de Boxtelse vogelwerkgroep. ,,Met een beetje fantasie hoor je ze samen buurten als je over de Roond en de Bosrand fietst.” Volgens Maas komt de boerenzwaluw weer volop voor in Boxtelse buitengebied, met dank aan burgers die stallen en schuren open willen stellen voor de kleine en vooral pijlsnelle trekvogel. ,,In moderne boerderijen is geen plaats meer voor boerenzwaluwen. Ze maken rondom hun nesten veel troep en dat is om hygiënische redenen ongewenst in stallen.”

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support buisman optiek Remax-optimus Geerts advies Podium Boxtel Filipe Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen