00:10:17    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 november 2014 07:19 uur, laatst gewijzigd op 05 november 2014 07:24 uur

Schildersprijs niet naar Boxtel

Schildersprijs niet naar Boxtel

Op de foto: Michiel van de Laar schildert een marmerimitatie als lambrisering in de woning van Wim en Jolande Tielemans aan de Oude Kerkstraat in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Decoratieschilder Michiel van de Laar uit Vught is dinsdagavond op een gedeelde tweede plaats geëindigd tijdens de uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2014. De geboren en getogen Boxtelaar was een van de drie genomineerde en liet zijn renovatiewerk in het monumentale pand Oude Kerkstraat 9, pal onder de toren van de Sint-Petrusbasiliek beoordelen.

Van de Laar, die een eigen atelier runt en oud-leerling is van mbo-school SintLucas, deed de hele klus in samenwerking met Hans Boers uit Sint-Michielsgestel. Die was verantwoordelijk voor de onmisbare grondlagen en het afwerken met de nodige vernissen. Naast het terugbrengen van rijk versierde stucplafonds bestond het werk uit schilderimitaties van eikenhout en marmer.

De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en is een initiatief van de Schilders Vakkrant, Eisma's Schildersblad en SchildersVak.nl. Met deze jaarlijkse prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de branche bevorderen en het kwaliteitsschilderwerk promoten. De prijs werd dit jaar gewonnen door twee  restauratoren uit Arnhem en Deventer, die een neogotische kerk in het Gelderse Netterden restaureerden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Huidtherapie TopSlank Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij buisman optiek Beleef Boxtel Toverboom Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Alfa