17:12:36    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 20 november 2011 15:31 uur, laatst gewijzigd op 20 november 2011 15:35 uur

'Schijt je rijk' op Kinderboerderij

\'Schijt je rijk\' op Kinderboerderij

Op de foto: Kalf Clara wordt door coördinator Karien van Rijst van de Kinderboerderij en prins Paul d'n Urste naar de wei gebracht. (Foto: Peter de Koning).

Bij de Boxtelse Kinderboerderij werd zondagmiddag het startsein gegeven voor de viering van het 44-jarig jubileum van carnavalsvereniging De Knokkers. Onder de noemer 'Schijt je rijk' organiseerde de vereniging een loterij waarbij Boxtelaren een lotnummer kregen. De winnaar van de loterij was de eigenaar van het lot dat bij het vak hoorde waar het kalf Clara het eerst een koeienvlaai deponeerde.

Amper vijf minuten was Clara in de wei toen ze haar eerste vlaai liet vallen. Na een paar minuten over het veld te hebben gerend, luidkeels aangemoedigd door het aanwezige publiek, liet het kalf een luid geloei horen en was het einde van de loterij een feit. Onder leiding van prins Paul d’n Urste van Eendengat liepen De Knokkers snel naar de plek waar Clara haar vlaai had gedeponeerd. Vervolgens werd berekend welk lot in de prijzen was gevallen.

Elf jaar geleden werd 'Schijt je rijk' ook al gehouden. Toen stond het publiek twee uur vol spanning te wachten, dit jaar was het evenement een stuk sneller voorbij. De Knokkers en medewerkers van de Kinderboerderij waren erg verbaasd dat Clara zo snel haar werk deed. Tijdens de loterij was er via een camera live verbinding met de kantine van honk- en softbalvereniging Ducks. Hier werd tevens de winnaar bekend gemaakt. En Clara? Die mocht na afloop weer lekker in de stal genieten van vers voer.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Modecentrum Frans Theelen Toverboom EmielTechniek Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Geerts advies TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel