09:43:49    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 april 2014 11:07 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2014 11:40 uur

'Schaliegasrapport verschijnt in mei'

\'Schaliegasrapport verschijnt in mei\'

Op de foto: De gemeenten Boxtel en Noordoostpolder en het Klimaatverbond stelden begin dit jaar een online manifest op tegen (proef)boringen naar schaliegas. Peter van de Wiel ondertekende namens de gemeente Boxtel het manifest. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Ingenieursbureau Arcadis doet momenteel onderzoek naar de locaties in Nederland waar naar schaliegas geboord kan worden. De verwachting was dat de resultaten van een structuurvisie in april bekend zouden worden, maar volgens wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel is de presentatie van het onderzoek uitgesteld naar half mei. ,,Al horen we vanuit Den Haag heel weinig.”

Wethouder Van de Wiel reisde dinsdag af naar de gemeente Noordoostpolder voor overleg met het college van B. en W. en deelname aan een publieksavond in het dorp Marknesse, net als Boxtel een beoogde locatie voor schaliegasboringen. ,,We hebben al langer intensief contact met de Noordoostpolder, zo hebben we samen het online manifest tegen proefboringen opgesteld”, aldus Van de Wiel. Tijdens de bijeenkomst spraken onder meer professor Rien Herber van de Rijksuniversiteit Groningen en burgemeester Albert Rodenboog over schaliegasboringen. Van de Wiel beantwoordde vragen van het publiek over de Boxtelse situatie.

Dinsdagavond werd bekend dat de leden van Provinciale Staten Utrecht een motie hebben aangenomen tegen proefboringen naar schaliegas. Hiermee verklaren negen provincies zich tegen de proefboringen.

Lees meer over schaliegas in Brabants Centrum van donderdag 17 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Remax-optimus TopSlank Geld en Makelaardij Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek Toverboom Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Filipe