19:02:02    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 augustus 2014 20:26 uur

Schaliegasprotest in Zuid-Afrika

Schaliegasprotest in Zuid-Afrika

Irma Gommers en Mirjam Bemelmans voeren met Schaliegas Vrij Boxtel al langere tijd actie tegen boringen naar schaliegas. Samen met een afvaardiging van Milieudefensie en leden van protestgroepen uit Noordoostpolder en Haaren zijn de twee Boxtelse actievoersters momenteel op werkbezoek in Zuid-Afrika.

Reden voor het bezoek zijn plannen van Shell om in het natuurgebied Karoo, centraal in Zuid-Afrika, te gaan boren naar schaliegas. Veel groepen in het land zijn daar tegen en voeren al langere tijd actie, de regering heeft zich al duidelijk uitgesproken vóór schaliegas. Op de dag dat de Nederlandse delegatie aankomt in Zuid-Afrika loopt een moratorium af, wat er daarna gaat gebeuren is nog onduidelijk.

De groep uit Nederland gaat naar Zuid-Afrika om te praten met milieu- en actiegroepen, boeren, bezorgde inwoners en parlementariërs. ,,We willen niet dat er middenin dat natuurgebied geboord gaat worden. Eigenlijk willen we dat er überhaupt geen schaliegasboringen plaatsvinden”, vertelt Gommers. ,,Het is interessant om te horen hoe andere landen zich afzetten tegen schaliegas. We gaan er vooral naartoe om te praten over mogelijke acties en argumenten tegen de boringen van Shell.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Filipe Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro Elan Bikes support buisman optiek Remax-optimus TopSlank