02:48:37    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 mei 2011 20:51 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2011 13:49 uur

Schaliegas zorgt voor volle raadzaal

Schaliegas zorgt voor volle raadzaal

Op de foto: De schaliegasbijeenkomst in de Boxtelse raadzaal werd woensdagavond drukbezocht. (Foto: Peter de Koning).

De informatiebijeenkomst over schaliegas in de Boxtelse raadzaal werd gisteravond massaal bezocht. De vergaderzaal van het gemeentehuis was tot de laatste plaats bezet met inwoners die geinformeerd wilden worden over de proefboringen waarvoor het gemeentebestuur van Boxtel reeds een vergunning heeft afgegeven.

Aan de informatiebijeenkomst werd meegewerkt door tal van deskundigen. Zo waren er sprekers van onder meer TNO, de GGD Hart voor Brabant en de Brabantse Milieufederatie. Ook Tweede Kamerlid Diederik Samson van de PvdA was aanwezig.

Namens het gemeentebestuur was wethouder Peter van de Wiel present. Hij zegt deze week in Brabants Centrum dat Boxtel meer onderzoeksgegevens wil van het bedrijf Cuadrilla Resources, dat gaat proefboren naar schaliegas.

Dinsdag werd in Boxtel een besloten raadsvergadering over schaliegas gehouden, waarbij inwoners en media niet welkom waren. De bijeenkomst was volgens Van de Wiel vooral bedoeld om de raadsleden te informeren. Ook topman Mark Miller van Cuadrilla was daarbij aanwezig.

Een cameraploeg van RTL Nieuws maakte gisteravond opnamen in de Boxtelse raadzaal. In de late nieuwsuitzending van RTL was een impressie van de informatieavond in de raadzaal te zien.

Auteur: Marc Cleutjens/Marielle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel EmielTechniek Filipe Doornmalen electro TopSlank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo Geerts advies Toverboom Podium Boxtel