14:58:59    maandag, 01 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 22 januari 2013 10:39 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2013 21:57 uur

Schaatsen in Boxtel? Niet doen!

Schaatsen in Boxtel? Niet doen!

Op de foto: Durfals waagden zich zaterdagmiddag op het ijs van het Leijsenven in het Boxtelse wandelpark Molenwijk. (Foto: Albert Stolwijk).

Afgelopen weekeinde bonden enkele durfals de schaatsen onder en waagden zich op het Leijsenven. Onverantwoord, vindt de gemeente Boxtel. Pas als het ijs tien centimeter dik is wordt de sneeuwlaag op de schaatspiste weggeschoven.

Het Leijsenven in park Molenwijk is de plek waar de gemeente de ijsdikte controleert. Net als op de Vorsenpoel in Boxtel-Oost, waar nog geen schaatsers zijn gesignaleerd. Op beide locaties voldoet de ijsvloer nog niet aan de voorwaarden om er te kunnen schaatsen, waarschuwt woordvoerder Bas Schel namens het gemeentebestuur. Schaatsvereniging Viking ’87 controleert de ijsdikte op recreatieplas De Langspier, maar die is nog lang niet dichtgevroren, aldus exploitant John Brusselers.

Verzoeken om in de wijk een schaatsbaantje aan te leggen door water op te spuiten, worden afgewezen door de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Boxtel. ,,We geven prioriteit aan de gladheidbestrijding. IJsbaantjes opspuiten gebeurt laag voor laag en dat kost gewoon heel veel tijd en menskracht. Daarom zien we er van af. Het normale werk als bijvoorbeeld de inzameling van afval gaat immers ook gewoon door”, zegt Schel. Wie de brandweer benadert om een ijsbaantje te maken, is afhankelijk van individuele vrijwilligers. Die hebben toestemming gekregen om het materieel van het brandweerkorps te gebruiken, maar bepalen zelf of zij al dan niet gehoor geven aan een verzoek.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Huidtherapie Podium Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Filipe Beleef Boxtel Geerts advies Toverboom EmielTechniek Doornmalen electro Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo