02:47:11    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 mei 2013 22:15 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2013 18:29 uur

Schaapskudde Liempde op pad

Schaapskudde Liempde op pad

Op de foto: De Liempdse schaapskudde is dit seizoen elke zondagochtend te vinden bij het stationnetje in de buurtschap Kasteren. In het voorjaar van 2011 werd de kudde officieel gepresenteerd. (Foto: Gerard Schalkx).

Liempde heeft sinds 2011 een eigen schaapskudde. Twee jaar nadat wethouder Peter van de Wiel de kudde officieel verwelkomde bij het voormalig stationnetje aan het Duits Lijntje in Kasteren, begint zondag 26 mei het nieuwe seizoen. En dat gebeurt in stijl met het scheren van een groot deel van de ooien...

De schapen, die onlangs een groot aantal lammeren hebben geworpen, worden bij het stationnetje van Kasteren geschoren. Dat gebeurt tussen 14.00 en 16.00 uur; publiek is welkom om hierbij aanwezig te zijn en kennis te maken met de herder, zijn hond en de kudde.

De Liempdse schaapskudde is dit seizoen wekelijks op zondag te bewonderen bij het stationnetje. Tussen 09.00 en 11.00 uur kunnen belangstellenden met een herder meewandelen. Maandag en woensdag zijn de andere ontmoetingsdagen, waarbij de woensdag vooral gereserveerd is voor het onderwijs.

Op de website www.schaapskuddeliempde.nl wordt actueel de locatie bijgehouden waar de schaapskudde zich bevindt. Op de website staat ook informatie over het Kempische heideschaap en allerlei lams- en wolproducten die worden aangeboden.

Brabants Centrum besteedt in haar editie van donderdag 23 mei uitgebreid aandacht aan de Liempdse schaapskudde.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Toverboom Filipe Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Remax-optimus