19:07:22    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:17 uur

Schaakkampioenschap in Boxtel sterk bezet

De Nederlandse Kampioenschappen schaken vinden dit jaar plaats in Boxtel. Van 25 juni tot en met 5 juli zal mbo-school SintLucas het strijdtoneel zijn voor de sterkste schakers en schaaksters van Nederland met als inzet de titels Nederlands kampioen schaken algemeen en vrouwen.

Bestuurslid Topschaak van de KNSB, Jan Stomphorst, is bijzonder gelukkig met SintLucas als speellocatie. ,,SintLucas associeert zich graag met creativiteit; de man en vrouw die Nederlands kampioen willen worden zullen, naast de nodige schaakstudie, op het bord een grote dosis creativiteit tentoon moeten spreiden om de NK-titel in de wacht te slepen. Gezien de sterke bezetting en de bijzonder goede speelomstandigheden, kijk ik uit naar veel boeiende partijen die zowel voor het publiek in Boxtel als live via het internet voor iedereen te volgen zullen zijn.”

Het volledige deelnemersveld wordt later deze maand bekend gemaakt. Duidelijk is al wel dat het NK een topbezetting krijgt met Anish Giri, Erwin l’Ami en Ivan Sokolov die allen van de partij zullen zijn. Deelname van titelverdediger Jan Smeets is nog niet zeker. De sterkste Brabander en zesvoudig Nederlands kampioen Loek van Wely zal verstek laten gaan op het NK vanwege een ’sabbatical’.

PROBLEEMOPLOSSEND

Walther Tibosch, voorzitter van het college van bestuur van SintLucas, realiseert zich dat het voor een mbo-onderwijsorganisatie bijzonder is om het NK schaken zo uitgebreid te kunnen ondersteunen en onderdak te bieden. Parallellen tussen schaken en onderwijs zijn volgens de collegevoorzitter echter ook eenvoudig te trekken.

,,Studenten moeten net als schakers creatief en probleemoplossend kunnen denken om tot resultaat te komen. Probleemoplossend denken, vooruit denken is ook de uitdaging voor de SintLucas-studenten die het NK ondersteunen met hun ontwerpen op het gebied van grafische vormgeving, beeldschermvormgeving en met ’event dressing’; de aankleding en styling van de ruimtes die voor het NK Schaken beschikbaar zijn.”

SintLucas in Boxtel zal naast de Nederlandse Kampioenschappen in samenwerking met de KNSB een scala aan nevenevenementen voor jeugd en volwassenen organiseren, waaronder het traditionele NK pastores, om het schaken in de volle breedte te stimuleren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij Remax-optimus buisman optiek Doornmalen electro TopSlank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel EmielTechniek