05:07:06    donderdag, 13 augustus 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 24 augustus 2011 12:07 uur, laatst gewijzigd op 25 augustus 2011 16:13 uur

Scepsis over plan Kleine Aarde

Scepsis over plan Kleine Aarde

Op de foto: Het voormalige bezoekerscentrum van De Kleine Aarde is geschikt voor bedrijfshuisvesting. (Foto: Albert Stolwijk).

Een school in het ecopark, de Van Coothhoeve als herberg, het bezoekerscentrum als bedrijfsverzamelgebouw en stadslandbouw voor wonen en werken. De plannen die oud-directeur Martijn Messing van De Kleine Aarde en adviseur Vincent Snels van adviesbureau Minos & Twisk bedacht hebben om een nieuwe duurzame invulling te geven aan het terrein van het milieueducatiecentrum klinken op voorhand heel mooi, maar de Boxtelse politiek heeft grote twijfels over de haalbaarheid.

De leden van verschillende politieke fracties toonden zich dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken zeer sceptisch over het ambitieuze plan van Messing en Snels om het terrein van De Kleine Aarde te transformeren tot het hart van de ’Groene Campus’ die Boxtel moet worden.

Het gemeentebestuur ziet wel brood in de ideeën van het duo om op die locatie onder meer een school, herberg, congrescentrum en woningbouw te realiseren, maar zal er een zware dobber aan krijgen om de politiek te overtuigen van de haalbaarheid. ,,We juichen het plan toe, maar het klinkt allemaal wel erg ambitieus. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om een congrescentrum en een horecagelegenheid te vestigen op het terrein. Die markt heeft het moeilijk nu”, zei Jan Vervoorn (Balans) in een reactie.

De coalitiepartijen PvdA/GroenLinks, Combinatie95 en Balans waren nog enigszins te spreken waren over het plan van Messing en Snels, maar gaven wel aan dat de gemeente Boxtel al veel (gemeenschaps)geld gespendeerd heeft aan het complex. Vervoorn: ,,Het plan zou daarom wel iets op moeten opleveren, maar daar laten de plannenmakers zich niet over uit.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Remax-optimus Geld en Makelaardij Doornmalen electro Filipe Beleef Boxtel TopSlank EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Olieenzo Toverboom buisman optiek Elan Bikes support Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies