08:07:03    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 18 augustus 2013 11:04 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2013 11:13 uur

'Santiago Codex' in Kruithuis

\'Santiago Codex\' in Kruithuis

Op de foto: Impressie van de Santiago Codex (Foto: Maarten van Rooy).

Met de publicatie van ’De weg voorbij naar Santiago de Compostela’ publiceerde Boxtelaar Maarten van Rooy vorig jaar een prachtige reisbeschrijving van een fietstocht naar de bekende bedevaartplaats in Noordwest-Spanje. Nu is er de Santiago Codex, een serie kunstwerken die op zijn boek is gebaseerd.

Schilder Constantijn Molenkamp, telg uit een bekend kunstenaarsgeslacht, heeft zich voor de Santiago Codex laten inspireren door Van Rooys boek en vervaardigde negentien doeken. Elk doek meet tachtig bij tachtig centimeter en belicht een hoofdstuk. Van Rooy noemt het ’een grote eer’ dat Molenkamp zijn boek heeft uitgekozen om deze reeks schilderijen te maken.

Zondag 18 augustus wordt om 15.00 uur in het Kruithuis aan de Citadellaan in ’s-Hertogenbosch een expositie geopend waar alle werken van de Santiago Codex te zien zijn. Naast de schilderijen van Molenkamp komt de tekst van het desbetreffende hoofdstuk uit ’De weg voorbij naar Santiago de Compostela’ te hangen. Van Rooy noemt de reeks kunstwerken, geïnspireerd op zijn fietstocht uit 1992, monumentaal.

De Santiago Codex is tot en met 22 september te bezichtigen. Het Kruithuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Filipe TopSlank Geld en Makelaardij Alfa Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Elan Bikes support Beleef Boxtel buisman optiek Toverboom Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Geerts advies Doornmalen electro