06:17:49    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 november 2013 14:27 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2013 14:33 uur

Samenwerking Rabo en Wereldwinkel Boxtel

Samenwerking Rabo en Wereldwinkel Boxtel

Op de foto: Martijn Schoones (Rabobank Dommel en Aa), wethouder Henk van Roosmalen van de gemeente Sint-Michielgestel, Hannie Smolders (Wereldwinkel Boxtel) Willem van Geest (wereldwinkel Berlicum) tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Dat deden ze met een

Rabobank Dommel en Aa is sinds 2012 verbonden aan het microkredietproject ’Grameen Loja’ in Ecuador. Inwoners van dit land ontvangen leningen zonder onderpand voor de realisatie van kleine bedrijfjes. Ook zet Rabobank zich in om producten uit Ecuador naar Nederland te halen. De lokale Rabobank Dommel en Aa is hier als eerste in geslaagd.

Met behulp van een jaarlijkse bijdrage worden achthonderd boerenfamilies geholpen om spaargroepen op te zetten: kleine coöperaties voor arme mensen zonder dat daarvoor een onderpand wordt verlangd. Met deze leningen worden kleine landbouw-, handwerk- of dienstenbedrijfjes opgezet.

Eind oktober tekende Rabobank Dommel en Aa een samenwerkingsovereenkomst met plaatselijke Wereldwinkels in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Berlicum. Per 1 januari 2014 worden in deze winkels verschillende producten uit Ecuador te koop aangeboden. ,,We verwachten dat een jaar lang verantwoord geproduceerde producten beschikbaar zijn, zoals armbandjes, oorbellen, tafellopers, placemats en mutsen”, laat Martijn Schoones, adviseur markering, communicatie en coördinatie bij Rabobank Dommel en Aa weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Filipe EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Podium Boxtel Olieenzo