08:52:42    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 20 maart 2014 03:02 uur, laatst gewijzigd op 20 maart 2014 04:33 uur

Samenwerking '95 triomfeert in Haaren

Samenwerking \'95 triomfeert in Haaren

Op de foto: Samenwerking '95 groeide tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haaren uit tot de grote winnaar. In Esch stemde ruim zeventig procent in dorpshuis De Es op de partij van Esschenaar Peter den Ouden. (Foto: Annelieke van der Linden).

Samenwerking ’95 is woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Haaren opnieuw de grootste partij geworden. De huidige coalitiepartij behaalde liefst 41 procent van de stemmen en legde daarmee beslag op zes van de vijftien beschikbare zetels in de gemeenteraad. In 2010 sleepte de partij van Peter den Ouden uit Esch (nummer twee op de lijst) vijf zetels in de wacht.

De huidige partner van Samenwerking ’95 in de coalitie, de VVD, verloor een zetel. Waar de liberalen vier jaar geleden nog goed waren voor ruim 22 procent van de stemmen, moesten zij nu genoegen nemen met een percentage van 15,2 procent.

Oppositiepartij CDA leed een nederlaag en ging van vier zetels in 2010 naar drie zetels. Progressief ’96 daarentegen deed het beter dan vier jaar geleden. De partij behaalde 22,5 procent van de stemmen, wat goed was voor vier zetels: één meer dan tijdens de vorige raadsverkiezingen.

De opkomst in Haaren was met 53 procent drie procent lager dan in 2010.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Elan Bikes support TopSlank Geld en Makelaardij Huidtherapie Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Filipe Geerts advies Toverboom Podium Boxtel