11:10:53    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 april 2014 17:27 uur, laatst gewijzigd op 09 april 2014 17:32 uur

Samenwerking'95 spreekt met VVD

Samenwerking\'95 spreekt met VVD

Op de foto: Samenwerking '95 heeft de intentie om wethouders Eric van den Dungen van de VVD (links) en wethouder Johan van den Brand van Samenwerking (rechts) te behouden voor de komende jaren.

Samenwerking ’95, de grootste partij tijdens de verkiezingen in de gemeente Haaren, vorige week gesprekken met Progressief 96. Beide partijen kwamen echter niet nader tot elkaar, waardoor Samenwerking ’95 komend weekend het eerste overleg gaat voeren met de VVD.

In eerste instantie ging Samenwerking '95 in gesprek met Progressief 96, de nummer twee in de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Tiny Assink van Progressief gaf aan dat Samenwerking ’95 zelf twee wethouders wilde leveren: Johan van den Brand en Eric van den Dungen, die de functie mogelijk zou bekleden via Samenwerking ’95. ,,We hebben in eerste instantie onze achterban geraadpleegd. Acuut stoppen met ambtelijke samenwerking en een vangnet voor mensen die in de problemen komen als de nieuwe participatiewet wordt ingevoerd hoorden daarbij”, legt Assink uit. ,,We kregen echter geen helder antwoord, waardoor we besloten met de gesprekken te stoppen."

Inmiddels heeft Samenwerking ’95 een nieuwe koers bepaald. ,,We hopen dat we met de VVD vervolgstappen kunnen zetten. De partij gaf woensdag aan graag met ons in gesprek te willen", aldus Van den Brand.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Geld en Makelaardij EmielTechniek Geerts advies TopSlank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Alfa Toverboom Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg buisman optiek