07:28:20    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 juni 2014 08:53 uur, laatst gewijzigd op 27 juni 2014 09:04 uur

Safaribeelden van teenslippers

Safaribeelden van teenslippers

Op de foto: De Boxtelse broers Michael (links) en Nicholas Ninaber van Eyben zijn dinsdag gestart met het crowdfundingproject OceanSole, waarbij ze kunstwerken van dieren, gemaakt van gebruikte teenslippers, uit Kenia naar Nederland willen halen.

OceanSole is een kunstenaarscollectief uit Kenia dat dierenbeelden maakt van gebruikte teenslippers. De Boxtelse broers Nicholas (31) en Michael (28) Ninaber van Eyben zijn sinds dinsdag gestart met een crowdfundingcampagne om de kunstwerken naar Nederland te halen.

Michael was een paar jaar geleden in Kenia voor een stage en kwam in contact met OceanSole, een groep kunstenaars die van plastic teenslippers, ook wel flipflops genoemd, kleurrijke beelden maakt. In de omgeving van de hoofdstad Nairobi worden deze slippers verzameld, die na gebruik veelal op straat worden weggegooid en vaak in de oceaan belanden. De plastic soep, een eiland van afval en plastic in het noorden van de Grote Oceaan, is een gebied dat inmiddels een geschatte omvang heeft van 34 keer Nederland.

Met behulp van lijm maken de kunstenaars kleurige blokken, waaruit allerlei beelden gehouwen worden. De focus ligt vooral op dieren uit de Afrikaanse savanne, zoals olifanten, giraffen en neushoorns. De broers dienden hun idee in bij Oneplanetcrowd, het platform voor crowdfundingprojecten van duurzame producten en hebben twee maanden de tijd om 10.000 euro bij elkaar te krijgen.

Via de website www.oneplanetcrowd.nl/project/oceansole kunnen belangstellenden de beelden in alle soorten en maten bestellen. Mensen uit de gemeente Boxtel die het project financieel ondersteunen, krijgen een extra presentje van OceanSole als het bedrag van 10.000 euro wordt gehaald.

Lees meer over OceanSole in Brabants Centrum van donderdag 26 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Alfa Remax-optimus Geerts advies Toverboom Doornmalen electro Elan Bikes support Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Podium Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek buisman optiek