10:48:10    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 april 2014 22:08 uur, laatst gewijzigd op 17 april 2014 22:12 uur

‘STA-P moet herkenbaar worden’

‘STA-P moet herkenbaar worden’

Op de foto: Ook de straat Burgakker maakt deel uit van de plannen in het gebied kasteelpark Stapelen - Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel presenteerde donderdagavond met grote banners in bibliotheek De Meierij de plannen voor herinrichting van de route tussen kasteelpark Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Buurtbewoners kwamen in groten getale op de inloopavond af om vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen én ideeën te opperen.

Op een grote kaart was de toekomstige situatie afgebeeld. Realisatie van een pleintje nabij het IJscafé en een opknapbeurt voor de straat Burgakker en het plein voor de bibliotheek zijn enkele voorbeelden van de plannen die onderdeel uitmaken van het totale centrumplan. Omwonenden stelden onder meer vragen over de verkeerssituatie, parkeren en de bestrating van de Burgakker. Ook werden ideeën over de toekomst aangedragen, zoals parkeergelegenheid voor centrumbewoners bij SintLucas, de aanleg van een extra brug nabij de Zwaanse Brug en bewegwijzering van de cultuurhistorische as. ,,Het is van groot belang dat de route tussen het kasteelpark en de basiliek herkenbaar wordt”, stelde Boxtelaar Steven van Groeningen.

De banners zijn tot en met zaterdag 3 mei te zien in de Croonpassage. Mensen die nog opmerkingen of ideeën hebben, kunnen zich melden bij de gemeente Boxtel. Klik hier voor de pagina van de gemeente over de herinrichting van het centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek TopSlank Doornmalen electro Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus buisman optiek Toverboom Elan Bikes support Alfa