11:13:56    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 24 mei 2014 07:45 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2014 07:51 uur

SPPiLL eigenaar Barrierweg 4

SPPiLL eigenaar Barrierweg 4

Op de foto: De langgevelboerderij in hartje Liempde heeft nog veel authentieke kenmerken, maar is door de jaren heen zwaar in verval geraakt. (Foto: Peter de Koning).

Nadat de gemeente Boxtel zich twee weken eerder borg stelde, heeft vrijdag 23 mei de notaris de verkoop van de monumentale boerderij Barrierweg 4 in hartje Liempde officieel bekrachtigd. De Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, kortweg SPPiLL is de nieuwe eigenaar en gaat er een cultuur- en landschapshistorisch informatiecentrum realiseren.

Het project vormt onderdeel van het project ‘Liempde, gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’. Hiermee ontwikkelt Liempde zich meer en meer tot centrale uitvalsbasis voor recreatie en toerisme. Een speciaal voor het informatiecentrum opgerichte projectgroep heeft de afgelopen maanden al plannen uitgewerkt voor de restauratie van het uit 1850 daterende rijksmonument naast café 't Huukske, tegenover de muziekkiosk in het Concordiapark.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus EmielTechniek Podium Boxtel Filipe buisman optiek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Beleef Boxtel Geerts advies TopSlank Alfa Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg