14:05:49    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 30 mei 2014 21:27 uur

SP start meldpunt eigen risico

SP start meldpunt eigen risico

Politieke partij SP in Boxtel heeft een meldpunt geopend over het eigen risico in de gezondheidszorg. Op dit moment geldt een verplicht eigen risico van 360 euro, maar dat dreigt de komende jaren te stijgen tot boven 400 euro. De SP verzamelt via het meldpunt verhalen van mensen die dit bedrag niet meer kunnen betalen.

Volgens de partij hebben meer dan één miljoen Nederlanders moeite om te zorgkosten te betalen. Zo hebben 800.000 mensen een betalingsregeling afgesloten met hun zorgverzekeraar. ,,Voor gemeenten, dus ook voor Boxtel, is het van belang dat het aantal mensen met betalingsproblemen als gevolg van het eigen risico wordt teruggedrongen. Meer betalingsproblemen en schulden hebben namelijk tot gevolg dat er meer gebruik wordt gemaakt van gemeentelijke regelingen, terwijl die als gevolg van bezuinigingen toch al onder druk staan”, zo meldt fractievoorzitter Dave van de Ven. ,,Ik roep Boxtelse mensen op hun verhaal te vertellen zodat hun stem in de Tweede Kamer gehoord wordt. Wellicht krijgen we daardoor ook inzicht in welke mate dit probleem in onze gemeente speelt.” Mensen kunnen hun verhalen kwijt op de website www.sp.nl/zorg/meldpunt_eigen_risico.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies Remax-optimus TopSlank Meubelmakerijdenberg Filipe Toverboom Olieenzo EmielTechniek Beleef Boxtel