11:44:52    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 27 augustus 2013 23:22 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2013 23:45 uur

SP pleit voor speelveld in wijk Oost

SP pleit voor speelveld in wijk Oost

Op de foto: Volgens wethouder Tossy de Man, hier op archieffoto, mag er gevoetbald worden op een grasveldje bij de Taxandrialaan, maar is het niet de bedoeling dat de gemeente het terrein gaat egaliseren. (Foto: Peter de Koning).

Kinderen die in de omgeving van de Taxandrialaan in Boxtel-Oost wonen, mogen gewoon voetballen op een grasveldje bij deze straat. Dat liet wethouder Tossy de Man dinsdagavond in de raadsvergadering weten op vragen van de oppositiepartij SP. Fractievoorzitter Eric van den Broek pleitte namens de buurtbewoners voor een nieuw voetbalterrein voor de jeugd na het weghalen van twee trapveldjes bij de Robert Schumanlaan-Dommeloord.

De ouders van de kinderen stellen dat dat er op het bewuste veldje weliswaar prima gevoetbald kan worden, maar dat er twee problemen aan kleven. ,,De bal rolt gemakkelijk de Dommel in", liet Van den Broek namens de ouders weten. ,,Het veld is daarnaast het afgelopen jaar voor bouwverkeer gebruikt, waardoor het niet meer vlak is en kinderen makkelijk hun enkels kunnen verzwikken. Volgens de bewoners zou het veld geëgaliseerd moeten worden. Er lijkt een mooie nazomer aan te komen, dus zou het goed zijn als de jeugd snel een nieuwe plek heeft om te kunnen voetballen en spelen."

Wethouder De Man gaf aan dat het betreffende stuk openbaar groen wel gemaaid wordt. ,,Maar we gaan het terrein niet egaliseren. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen omdat het veldje redelijk vlak is en door het maaien nog vlakker wordt. Als de buurt een plan bedenkt in samenwerking met een instantie als het wijkorgaan in Oost en aan ons voorlegt, zijn we zeker bereid om daar serieus naar te kijken."

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa EmielTechniek Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht Filipe Podium Boxtel TopSlank Elan Bikes support Huidtherapie