03:23:56    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 27 mei 2013 12:13 uur, laatst gewijzigd op 27 mei 2013 12:14 uur

SP-debat over huurverhoging

SP-debat over huurverhoging

Op de foto: SP-kamerlid Paulus Janssen neemt maandag deel aan een Boxtels debat over huurverhogingen. (Foto: SP).

De SP organiseert maandag 27 mei in gemeenschapshuis De Walnoot een debat over huur en huurverhoging. Aan de openbare discussie wordt meegewerkt door SP-kamerlid Paulus Janssen, directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph en voorzitter Ad Boleij van de Huurdersbelangenvereniging Boxtel.

De sprekers zullen volgens SP-fractievoorzitter Eric van den Broek de consequenties van het nieuwe huurbeleid voor Boxtelse huurders toelichten. ,,Door de belasting die minister Stef Blok binnen het nieuwe huurbeleid heeft ingesteld op sociale huurhuizen, gaan woningcorporaties de huren verhogen”, zo stelt Van den Broek. ,,Dat is in vier jaar tijd een fikse huurverhoging.”

Landelijke cijfers over woningcorporaties van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw laten volgens de SP’er zien dat de huren de komende vier jaar met 22 procent zullen stijgen. In die periode zullen nieuwbouw en onderhoud aan woningen naar verwachting juist afnemen. Bovendien wordt een systeem van inkomensafhankelijke huurverhogingen ingevoerd. ,,En dat leidt momenteel tot een totale chaos bij de uitvoering van deze wet”, meent Van den Broek.

De plaatselijke SP-afdeling vindt de recente huurontwikkelingen onaanvaardbaar en voldoende reden om Boxtelse huurders en andere belangstellenden te informeren over het nieuwe huurbeleid. Van den Broek: ,,De nieuwe huurregels zijn een rampscenario voor woningcorporaties, huurders en werknemers in de bouw. Via onze informatieavond willen we huurders informeren en eventueel mobiliseren om tegen het nieuwe beleid te protesteren.”

De openbare avond in De Walnoot begint om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.45 uur geopend. De toegang is gratis.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Modecentrum Frans Theelen Toverboom Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Filipe Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Podium Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro buisman optiek