23:18:23    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 juli 2012 14:16 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2012 14:54 uur

SP: 'Extra school in Selissen'

SP: \'Extra school in Selissen\'

Op de foto: De Molenwijkschool moet aan de Achterberghstraat blijven, vindt de Boxtelse SP-fractie. (Archieffoto: Henk van Weert).

De SP-fractie in de Boxtelse gemeenteraad pleit ervoor om de Molenwijkschool niet te verplaatsen naar de wijk Munsel/In Goede Aarde. Met het oog op de toekomstige uitbreidingslocatie Selissen, ten noorden van Munsel, kan in de ogen van fractievoorzitter Eric van den Broek beter onderzocht worden of er een extra school voor de drie aaneengesloten wijken gebouwd kan worden.

Eerder nam de gemeenteraad het besluit om de Molenwijkschool te verplaatsen van de Achterberghstraat naar een nader aan te wijzen plek in de wijk Munsel/In Goede Aarde. Vanuit meerdere kanten is daarvoor het voormalige terrein van De Kleine Aarde voorgesteld. ,,Beter kunnen we wellicht de wijken Munsel, In Goede Aarde en Selissen bij elkaar trekken als verzorgingsgebied voor een échte wijkschool in het noordoostelijk deel van Boxtel. Selissen zal waarschijnlijk een wijk worden met veel jonge gezinnen en ruimtelijk is de eventuele realisering van een school nu nog mee te nemen in de plannen”, schrijft Van den Broek deze week aan het college van B. en W. Dat ouders van Molenwijkschool in meerderheid tegen verplaatsing zijn, sterkt hem in zijn voorstel.

De SP dringt er bij het college van B. en W. op aan om de suggestie voor een nieuwe school mee te nemen in de politieke discussie over woningbouw in Selissen. In de raadscommissie Ruimtelijke Zaken van dinsdag 14 augustus staat het onderwerp op de agenda. Wethouder Wim van der Zanden ziet dat echter niet zitten. ,,De gemeenteraad is destijds bijna unaniem tot de conclusie gekomen dat de bouw van een nieuwe school onhaalbaar is in Munsel/In Goede Aarde. Daarbij was ook al rekening gehouden met nieuwbouw in Selissen. Ook de SP heeft destijds met dat besluit ingestemd.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Filipe Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Toverboom Café zaal Kloosterzicht TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Alfa