00:30:17    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 juli 2012 16:04 uur, laatst gewijzigd op 10 juli 2012 08:55 uur

’Rotonde veiliger met houten hek’

’Rotonde veiliger met houten hek’

Op de rotonde Oosteind in de Schijndelseweg staat sinds enkele weken een robuust houten hek en een beukenhaag. De aankleding beoogt de rotonde niet alleen te verfraaien, maar verbetert ook de verkeersveiligheid, zo stelt een zegsman van de gemeente Boxtel.

,,Onderzoek wees uit dat de rotonde té overzichtelijk was waardoor er nogal eens te hard werd gereden en fietsers over het hoofd werden gezien. Nu de doorkijk minder goed is, worden automobilisten gedwongen nog beter op te letten en af te remmen”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Rotonde La Salle is deze week ook aangekleed. In het hart van het verkeersplein staan twee kruislings geplaatste pvc-buizen. Die vormen echter geen aankondiging van een kunstwerk of een houten poort. ,,De gemeente heeft er niets mee te maken, het is waarschijnlijk een grap”, stelt de zegsman. ,,We zijn overigens wel van plan om de rotonde te mooier te maken, maar die ideeën zijn nog niet uitgewerkt.” (Foto: Albert Stolwijk).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro buisman optiek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Elan Bikes support Remax-optimus Toverboom