17:26:34    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 17 augustus 2011 12:11 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 16:04 uur

Rondslingeren op Boxtelse kermis

Rondslingeren op Boxtelse kermis

Op de foto: Nieuw op de Boxtelse kermis is de attractie Show Time. Vier keer vier stoeltjes draaien rond terwijl de slinger op en neer gaat. (Foto: Albert Stolwijk).

In een streven naar meer variatie en spektakel op de kermis, neemt de gemeente Boxtel de organisatie na achttien jaar weer zelf ter hand. Op het eerste gezicht vertoont het aanbod veel overeenkomsten met eerdere edities, maar volgens wethouder Willie van de Langenberg gaat het om grotere en meer moderne uitvoeringen van bekende attracties. Lezers kunnen gebruik maken van kortingsbonnen door hier te klikken.

Nieuw is de attractie Show Time, een reuzenslinger met ronddraaiende zitplaatsen, die op de Markt komt te staan. Daar is voor het eerst sinds vele jaren ook een waarzegger te vinden. Een megavariant van de booster, die de laatste jaren werd opgebouwd, is eveneens te vinden op de Markt, net als de vertrouwde autoscooters. De breakdance daarentegen, die de voorbije jaren steevast bij de fontein stond opgesteld, wordt nu verplaatst naar het tweede kermisterrein.

Daar, op het Breukelsplein, staan ook een turbo-uitvoering van de polyp, de cakewalk, de rups, de American Wip en het doolhof Rue de Paris opgesteld. Naast dit zogeheten groot vermaak, zijn er tal van kinderattracties waarvoor een maximumprijs geldt van één euro per rit. Voorts staan vertrouwde spelkramen en gokautomaten opgesteld en is er volop lekkers te koop.

Samen met Pret Piraat, dubbelganger van de populaire kinderheld Piet Piraat, verricht wethouder Van de Langenberg vrijdag 19 augustus om 19.00 uur de opening van het zesdaagse volksfeest. Dat gebeurt op het Breukelsplein en wordt gecombineerd met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd. Dinsdagavond wordt om 22.30 uur bij de gemeentevijver aan de Dr. Van Helvoortstraat een groot vuurwerk ontstoken.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Remax-optimus Olieenzo EmielTechniek Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel