08:38:36    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 01 mei 2011 13:51 uur, laatst gewijzigd op 05 mei 2011 10:08 uur

Romeinen 'veroveren' Groene Woud

Romeinen \'veroveren\' Groene Woud

Op de foto: De wethouders Peter van de Wiel (rechts) en Henk van Roosmalen onthullen in het bijzijn van Romeinse soldaten een informatiepaneel aan de Florijn. (Foto: Marc Cleutjens)

De wethouders Peter van de Wiel (Boxtel) en Henk van Roosmalen (Sint-Michielsgestel) hebben zondag in oertijdmuseum De Groene Poort het project Romeinen in Het Groene Woud officieel gelanceerd. Het project omvat onder meer een fietsroute langs archeologische vindplaatsen, exposities en wetenschappelijk historisch onderzoek.

De Gestelse veldrijder Reinier Groenendaal, Nederlands kampioen in 1985, nam de fietsroute in Boxtel in gebruik. Hij deed dat met beide wethouders en met directeur Rein de Laat van de VVV Noordoost-Brabant, die tevens bestuurslid is van Streekraad Het Groene Woud. Langs de fietsroute staan informatiepanelen; een van die panelen werd door de wethouders onthuld aan de Florijn in Boxtel.

De start van het project Romeinen in Het Groene Woud werd opgeluisterd door een optreden van de Vereniging Gemina, wier leden zich inzet voor het namaken en tonen van Romeinse uitrustingen. De 'Romeinen' hadden bij De Groene Poort een heus tentenkamp opgebouwd, demonstreerden enkele aanvalstactieken en vertelden enthousiast over kleding en wapentuig.

Informatiefolders over het Romeinen-project zijn verkrijgbaar bij De Groene Poort en de VVV-kantoren in de regio. Meer informstie staat ook op www.hetgroenewoud.com/romeinen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Geld en Makelaardij Huidtherapie TopSlank EmielTechniek buisman optiek Podium Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Olieenzo Toverboom