20:42:34    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 januari 2013 17:20 uur, laatst gewijzigd op 08 januari 2013 17:22 uur

Rolstoeluitleen via zorgwinkels

Rolstoeluitleen via zorgwinkels

Op de foto: Symbolisch nam Marij Ludwig dinsdagmiddag met haar man Loek de eerste rolstoel in gebruik. Wethouder Tossy de Man kijkt toe. (Foto: Peter de Koning).

Mensen in de gemeenten Boxtel en Haaren die tijdelijk een duwrolstoel nodig hebben, kunnen hiervoor voortaan gratis terecht in de onlangs geopende Zorgwinkel van Medicura aan de Liduinahof. Volgende maand komen de rolstoelen ook beschikbaar via een nieuwe thuiszorgwinkel die Vivent en Welzorg openen in winkelgalerij Banier aan de Van Beekstraat.

Tot nu toe verstrekten gemeenten aan iedere aanvrager een persoonlijke rolstoel via het centrale zorgloket WegWijs. De gemeenten huurden deze voorziening van het bedrijf Welzorg. Als gevolg van bezuinigingen op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is bekeken of het systeem efficiënter gemaakt kan worden. Ervaring leert immers dat rolstoelen lang niet altijd dagelijks gebruikt worden.

Iedereen die nu al een duwrolstoel heeft om er af en toe op uit te trekken, is schriftelijk op de hoogte gesteld van het nieuwe uitleensysteem. Wie de rolstoel regelmatig gebruikt, mocht deze behouden. De uitleen is niet bedoeld voor mensen die permanent in een rolstoel zitten. In Liempde is een uitleenpunt in De Kloosterhof, Esschenaren kunnen terecht in woonzorgcentrum Sint-Jozef.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie buisman optiek EmielTechniek Elan Bikes support Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Alfa Remax-optimus