13:00:37    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 juni 2014 12:09 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2014 14:05 uur

Robert Gesink in Ster ZLM Toer

Robert Gesink in Ster ZLM Toer

Robert Gesink, de 28-jarige wielrenner van Belkin, maakt na een afwezigheid van ruim twee maanden in het peloton zijn rentree bij de Ster ZLM Toer Grote Prijs Jan van Heeswijk. De vijfdaagse wielerkoers gaat woensdag 18 juni van start in Bladel en de renners finishen zondag 22 juni in Boxtel.

In april maakte Gesink op een persconferentie bekend dat hij last had van hartritmestoornissen. Een hartoperatie volgde begin mei, waarna hij naar verloop van tijd de training weer op kon pakken. Momenteel is Gesink met een aantal ploeggenoten van Belkin op trainingskamp in de Sierra Nevada.

Na overleg met de ploegleiding heeft de renner besloten niet aan de start te verschijnen van de Tour de France. ,,Daar moet je in topvorm aan de start staan en daar heb ik op dit moment onvoldoende vertrouwen in. Natuurlijk baal ik daarvan, maar ik ben ook opgelucht dat deze onzekere periode achter de rug is en ik mij volledig kan richten op de tweede helft van het seizoen. Ik rijd eind van de maand de Ster ZLM Toer, mijn eerste koers na de operatie. Daarna het Nederlands kampioenschap, de Ronde van Polen en de Ronde van Spanje."

Gesink nam in 2005 al eens deel aan de Ster ZLM Toer; toen reed hij voor de continentale ploeg Löwik-Van Losser.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Elan Bikes support Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo buisman optiek Filipe EmielTechniek Podium Boxtel Remax-optimus Alfa Toverboom TopSlank Meubelmakerijdenberg