15:07:06    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 07 september 2014 14:43 uur, laatst gewijzigd op 07 september 2014 14:44 uur

Rieten dak Kinderboerderij vernieuwd

Rieten dak Kinderboerderij vernieuwd

Het heeft even geduurd, maar deze week werd dan eindelijk het dak van de Kinderboerderij in Boxtel voorzien van nieuw riet. De monumentale hoeve aan het Apollopad werd de voorbije maanden grondig verbouwd en met het nieuwe dak is de opknapbeurt bijna klaar.

De Kinderboerderij heeft inmiddels een nieuwe inrichting en dankzij een grondige verfbeurt ziet de hoeve er eigentijdser uit. Eigenlijk zou al in 2012 worden gestart met werkzaamheden aan het dak van de boerderij omdat de kap op meerdere plekken rot was. Het karwei werd echter keer op keer uitgesteld, maar in augustus kon door Rietdekkersbedrijf Koen Turk uit Andelst eindelijk worden gestart met het vervangen van de kap en deze week werd het riet erop gelegd.

Na de verbouwing moet de Kinderboerderij een ontmoetingsplek in de wijk worden. Er is dan ook een huiskamer ingericht waar bezoekers een kopje koffie kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten. Vanaf deze week gelden er ruimere openingstijden. De hoeve is te ook op dinsdag en donderdag voortaan geopend van 09.00 tot 17.00 uur, elke doordeweekse dag kunnen belangstellenden nu de Kinderboerderij bezoeken. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Remax-optimus TopSlank Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Filipe Geerts advies Meubelmakerijdenberg