15:53:58    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 december 2012 18:27 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2012 18:31 uur

Ridderorde voor Ine Jonkers

Ridderorde voor Ine Jonkers

Op de foto: Ine Jonkers werd door burgemeester Hans van Brummen onderscheiden met de ridderorde. (Foto: Gerard Schalkx).

Ine Jonkers heeft vrijdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Hans van Brummen van de gemeente Boxtel. In kasteel Maurick werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van Jonkers als adviseur van de hoofddirectie van Van der Velden Rioleringsbeheer.

Jonkers ging op jonge leeftijd werken in het bedrijf van haar vader, dat nu Van der Velden Rioleringsbeheer BV heet. Samen met haar man Ton Jonkers vormde zij van 1972 tot 2011 de directie van het bedrijf. De onderneming is uitgegroeid tot een bedrijf met 448 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen in Nederland. Jonkers had en heeft een belangrijke rol in het bedrijf. In 2011 traden de zonen van Ton en Ine toe tot de directie. Het echtpaar trad terug, maar bleef aan als adviseur van Van der Velden Rioleringsbeheer BV.

Daarnaast was Jonkers tussen 1991 en 1995 voorzitter van het bestuur van de VVV Boxtel, van 1992 tot 2001 lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank Boxtel, twaalf jaar bestuurslid van de Werkgeversvereniging Boxtel (Web) en sinds 2002 beschermvrouwe van het gilde Sint-Barbara en Sint-Joris.

Jonkers werd onderscheiden om de aard, duur, uitstraling en de maatschappelijke betekenis van haar activiteiten voor de samenleving.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Olieenzo TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Doornmalen electro