20:23:11    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 april 2014 15:41 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2014 15:46 uur

'Richting een conceptprogramma'

\'Richting een conceptprogramma\'

Op de foto: Onderhandelaars Peter van de Wiel en Peter Manniën (Combinatie95) en Dave van de Ven en Eric van den Broek (SP) ontvingen maandag Jan de Koning en Herman van Wanrooij van INbox. Links gemeentesecretaris Jan Fraanje. (Foto: Peter de Koning).

Informateur Peter van de Wiel maakte woensdagavond bekend dat zijn partij Combinatie95 en de SP willen proberen een coalitie te vormen met D66 en INbox. Van de Wiel gaf aan dat het eerste gesprek tussen deze vier partijen donderdagavond voorspoedig verliep. ,,Het zogenoemde praatpapier mag inmiddels concept-beleidsprogramma worden genoemd.”

Van iedere partij zijn telkens twee vertegenwoordigers aanwezig bij de gesprekken. ,,We hebben gisteravond lang bij elkaar gezeten en prima vorderingen gemaakt”, zei Van de Wiel vrijdagmiddag. ,,We komen vrijdagavond opnieuw bij elkaar en hebben ook de zondag al vrijgehouden. De voortekenen zijn positief. Er is nog een aantal punten waar we uitgebreider over moeten spreken, maar ik heb niet het idee dat we daar nog zwaar over moeten stoeien.”

Informateur Van de Wiel hoopt dat het nieuwe college van B. en W. op dinsdag 22 april tijdens de gemeenteraadsvergadering gepresenteerd kan worden. ,,Daar moeten we nog flink aan werken. Daarom gebruiken we hiervoor de komende tijd iedere vrije minuut.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank Geld en Makelaardij buisman optiek Geerts advies Podium Boxtel Doornmalen electro Elan Bikes support Huidtherapie Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Toverboom Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht