14:40:12    donderdag, 17 oktober 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 30 maart 2013 12:18 uur, laatst gewijzigd op 31 maart 2013 11:13 uur

Reuzenluiaard in Groene Poort

Met de onthulling van een replica van de Chalicotherium, een uitgestorven zoogdier dat miljoenen jaren geleden ook in Brabant leefde, heeft wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel zaterdagochtend een nieuwe expositie met fossiele vondsten geopend in oertijdmuseum De Groene Poort.

Voorafgaand aan de onthulling nam wethouder Van de Wiel het boek ‘Van reuzenhaai tot Chalicotherium’ in ontvangst uit handen van museumdirecteur René Fraaije. Medeauteur Noud Peters gaf uitvoerig uitleg hoe het boek tot stand kwam. In het bezoekerscentrum van het oertijdmuseum aan de Bosscheweg waren veel amateurarcheologen bijeengekomen om de onthulling en boekpresentatie bij te wonen.

De Chalicotherium leek nog het meest op een kruising tussen een paard, een gorilla en een luiaard. De slome prehistorische dieren werden ruim 2,5 meter hoog.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg