10:02:32    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 02 november 2013 15:53 uur, laatst gewijzigd op 02 november 2013 16:04 uur

Reus Jas in Man bijt Hond

Reus Jas in Man bijt Hond

Op de foto: Een cameraploeg van Man bijt Hond is bij kasteel Stapelen getuige van het aankleden van Jas de Keistamper. (Foto: Peter de Koning).

Reus Jas de Keistamper is binnenkort te zien bij NCRV's Man bijt Hond. De opnamen waren zaterdag in Boxtel, een dag nadat de reus met Theo van den Aker, de Jascommissie en 'moederstichting' Boxtel Vooruit de eerste Jonkers-Van der Velden Cultuurprijs in de wacht had gesleept.

Paul Hermans, thans geestelijk vader van Jas de Keistamper, zei het vrijdag al bij de prijsuitreiking in het gemeentehuis: de reus kon er niet bij zijn omdat het gemeentehuis lastig toegankelijk is voor de gigant en omdat hij op tijd naar bed moest vanwege de filmopnamen.

Man bijt Hond besteedt binnenkort aandacht aan de reuzenfolklore, mede omdat Jas de Keistamper recentelijk is opgenomen op de nationale erfgoedlijst van Unesco. ,,We hechten eraan dat het een serieus item wordt in Man bijt Hond", stelde Hermans. ,,Het is een komisch programma, maar we willen niet dat onze Jas op de hak wordt genomen. De reuzenfolklore is een serieuze aangelegenheid."

Een cameraploeg van de NCRV maakte zaterdagochtend enkele uren opnamen van het aankleden en optuigen van Jas de Keistamper. Dat gebeurde onder meer op de binnenplaats van Kasteel Stapelen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 7 november.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Olieenzo Toverboom Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel buisman optiek Doornmalen electro