12:07:09    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 31 juli 2013 12:07 uur, laatst gewijzigd op 31 juli 2013 12:08 uur

Renovatie Mariakapel Esch

Renovatie Mariakapel Esch

In het Essche Mariakapelletje aan de Heikant start woensdag 7 augustus de noveen ter voorbereiding op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Het gebouwtje krijgt voor die tijd een grondige opknapbeurt.

De vrijwilligers van het Sint-Willebrordusgilde, die de Mariakapel wekelijks schoonmaken, luidden onlangs de noodklok bij het Essche parochiebestuur. De kapel had dringend een opknapbeurt nodig. Zo waren de banken en het plafond aan vervanging toe, de smeedijzeren poorten waren verroest en het dak moest worden nagekeken. Ook het grote kruis aan de achterkant moest worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Na een anonieme gift kon deze week worden gestart met de werkzaamheden. Vrijwilligers Jan van Schijndel, Toon Ruijs en Kees Konings zijn druk bezig bij de kapel aan de Heikant. Het houten kruis is inmiddels vervangen, de bankjes hebben een opknapbeurt gekregen en de rotte balken zijn vervangen. ,,Een specialist komt binnenkort kijken naar de schilderingen die op de muren staan", vertelt Ruijs. Deze muren zijn beklad met kaarsvet. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Alfa Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg buisman optiek Podium Boxtel TopSlank Remax-optimus Doornmalen electro Olieenzo Filipe