12:29:31    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 11 augustus 2014 09:00 uur, laatst gewijzigd op 11 augustus 2014 09:04 uur

Rennend de Mont Ventoux op

Rennend de Mont Ventoux op

Op de foto: Hardloper Kiske de Leest traint momenteel om op 4 september de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te beklimmen. (Foto: Crebas Fotografie).

Hij kent ’m van verhalen, maar was er zelf nog nooit. Voor zijn eerste kennismaking met de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk heeft Boxtelaar Kiske de Leest zichzelf meteen ook maar een uitdaging gesteld. Hij rént de kale berg op. Voor het goede doel.

Donderdag 4 september doen iets meer dan vijfhonderd Nederlanders mee een sponsortocht op de Mont Ventoux. De Leest is een van de 29 hardlopers, daarnaast doen 150 wandelaars en 350 fietsers mee op de 1.909 hoge berg met een gemiddeld hellingspercentage van 7,5. ,,De opbrengst gaat voor 60 procent naar KWF Kankerbestrijding, voor de overige 40 procent mogen de deelnemers zelf een bestemming kiezen uit een vastgestelde lijst met goede doelen. Ik heb gekozen voor de vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Mijn vriend die vorig jaar zijn zoon verloor heeft veel steun gehad aan deze organisatie”, vertelt De Leest.

Wie Kiske de Leest wil steunen in zijn sponsortocht op de Mont Ventoux, kan een donatie overmaken via zijn speciale website.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Toverboom Doornmalen electro Filipe Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank Elan Bikes support Alfa Geld en Makelaardij buisman optiek