08:59:44    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 19 maart 2014 13:16 uur, laatst gewijzigd op 19 maart 2014 13:29 uur

Redelijke opkomst in Gemonde

Redelijke opkomst in Gemonde

Op de foto: De leden van het stembureau in Gemonde geven een kiezer uitleg over de stemprocedure. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De leden van het stembureau in dorpshuis De Kei te Gemonde waren woensdag rond een uur of half twaalf tevreden over de opkomst. ,,Er is sprake van een continue aanloop", liet voorzitter Mirjam Wijffels opgetogen weten.

Wijffels: ,,De kiezers druppelen achter elkaar naar binnen; afgezien van de vijf minuten dat even niemand zich meldde.” Ook in Gemonde kunnen de kiesgerechtigde inwoners tot woensdagavond negen uur hun stem uitbrengen. Dat gebeurt ook dit keer ouderwets met het rode potlood en niet met behulp van elektronische middelen.

Lijst Gemonde, die de afgelopen vier jaar vertegenwoordigd werd door Maarten Appelboom in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, neemt dit jaar niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wel steunt de politieke partij de lokale afdeling van het CDA, waar Gemondenaar Emanuël van der Schoot op de vierde plaats van de kandidatenlijst is terug te vinden. Marom Ayoubi uit Gemonde, nummer drie op de lijst van D66, staat net als Van der Schoot op een verkiesbare plaats.

De voorlopige uitslag in Sint-Michielsgestel, inclusief de zetelverdeling, wordt vannacht rond de klok van half een verwacht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij Alfa Café zaal Kloosterzicht Toverboom Podium Boxtel Beleef Boxtel EmielTechniek Filipe TopSlank Geerts advies buisman optiek Olieenzo Meubelmakerijdenberg