02:55:34    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 maart 2013 16:32 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2013 16:35 uur

Recyclingsproject op Petrusschool

Recyclingsproject op Petrusschool

Voor de leerlingen van de Sint-Petrusschool stonden de afgelopen weken in het teken van het project ’Recycling’. Zo zamelden de leerlingen zelf batterijen en spaarlampen in. De groepen 7 en 8 zagen donderdag hoe afval, papier, metaal, schroot en elektronica op grootschalige wijze wordt ingezameld. Zij gingen namelijk op bezoek bij het bedrijf Holland Recycling aan de Industrieweg.

Bij het bedrijf, dat onlang een schrootwerf opende, kregen de leerlingen uitleg van Frank van der Hamsvoort over de inzameling van materialen als ijzer en aluminium en wat er met de materialen gebeurt. Vooral de grote werf met bergen vol schroot zorgde voor ontzag bij de kinderen. Na afloop mocht de schoolklas nog even plaatsnemen op de weegbrug. Het totale gewicht: 1160 kilogram.

Tijdens het project op school hebben alle leerlingen van de Petrusschool zelf batterijen, led- en spaarlampen ingezameld op school. De batterijen werden verzameld in een grote buis in de aula. Vrijdag 8 maart wordt het project afgesloten met een resultaatmeting en een kennistest. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus TopSlank Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Toverboom Elan Bikes support Geerts advies Filipe Doornmalen electro Alfa Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo