01:05:08    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 oktober 2011 10:20 uur

Rechtszaak over kinderdagverblijf

Geluidsoverlast en een minimale afstand van dertig meter. Dat waren donderdagmiddag de kernpunten tijdens de rechtszitting in ’s-Hertogenbosch over de vestiging van een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang op het perceel Ons Doelstraat 44 in Boxtel (voorheen Hipa en duikschool Shark Divers).

De gemeente Boxtel wil toestemming verlenen voor het vestigen van een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang, een initiatief van de familie Kelders. Omwonenden maken daar bezwaar tegen en vrezen vooral voor geluids- en verkeersoverlast. ,,Essentieel is een afstand van dertig meter tussen het kinderdagverblijf en de omliggende woningen”, sprak Harrie Lagarde namens de omwonenden.

,,Afwijken van die regel is in bepaalde gevallen alleen mogelijk in gebieden met een gemengde bebouwing van wonen en bedrijvigheid. Ons gebied is puur wonen, daar geldt de 30-meternorm. En de afstand tussen het terrein en onze achtergevels bedraagt in de meeste gevallen aanzienlijk minder dan tien meter.”

De rechter zag dat anders: ,,Volgens jurisprudentie is de 30-meternorm ook in niet gemengd gebied geen harde norm maar een indicatie waarvan afgeweken kan worden.” Na een uurtje argumenteren kwamen initiatiefnemers en bewoners niet nader tot elkaar.

De rechter doet uitspraak binnen zes weken.

(Lees meer in Brabants Centrum van 3 november)

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Filipe Toverboom Meubelmakerijdenberg Alfa buisman optiek Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel