08:34:18    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 mei 2011 12:21 uur, laatst gewijzigd op 05 mei 2011 12:26 uur

Rampenoefening in De Croon

Rampenoefening in De Croon

Op de foto: De grootscheepse rampenoefening Lamme Eend werd gehouden in 1984. Ook de Boxtelse EHBO-vereniging verleende toen assistentie. Tijdens de oefening werd een ongeluk op het Duits Lijntje nagebootst waarbij een trein en drie auto’s betrokken waren.

EHBO Boxtel viert zaterdag 7 mei haar zestigjarig bestaan met een oefening in het centrum van Boxtel. Achter Villa Het Hof in de Croonpassage wordt samen met de brandweer een oefening gehouden waarbij zes lotusslachtoffers gered moeten worden. De vereniging houdt jaarlijks een oefening, zodat de leden de theorie in praktijk kunnen brengen.

Tijdens de oefening in de Croonpassage wordt een ongeval in scène gezet waarbij een auto, voetganger en fietser betrokken zijn. ,,De Boxtelse brandweer komt ter plaatse om de lotusslachtoffers uit de auto te bevrijden”, vertelt Peter de Bresser van de EHBO-vereniging. ,,De leden van de vereniging zorgen er dan voor dat de slachtoffers opgevangen en verzorgd worden.” Gerrie van der Pasch vult aan: ,,We houden elk jaar een oefening om zo de handelingen te oefenen. De leden doen op deze manier ervaring op.”

Het komt wel eens voor dat leden van de EHBO-vereniging hun kennis moeten toepassen. Zo heeft De Bresser wel eens iemand moeten reanimeren. ,,Dat was heel heftig, maar op zo’n moment gaat er een knop om en ga je aan de slag”, zegt hij stellig. Van der Pasch vult aan: ,,We leren tijdens onze cursussen niet alleen behandelmethodes, ook wordt aandacht besteed aan het psychische aspect. We leren om niet in paniek te raken en gewoon te handelen.” De leden worden onder meer ingezet bij evenementen in Boxtel en omgeving. Zo is EHBO Boxtel aanwezig bij voetbalwedstrijden en andere sportevenementen. Ook is een delegatie jaarlijks pressent bij de Vierdaagse in Nijmegen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Beleef Boxtel Doornmalen electro Toverboom Huidtherapie Olieenzo TopSlank Remax-optimus Podium Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij buisman optiek