04:37:05    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 juni 2013 15:42 uur, laatst gewijzigd op 28 juni 2013 15:44 uur

Rabo Beach Break in Boxtel

Rabo Beach Break in Boxtel

,,De Rabo Beach Break heeft een hoop commotie veroorzaakt”, verzucht organisator Jip van Krieken. ,,Maar ik ben blij dat het evenement dit jaar toch plaatsvindt en dat we iets kunnen organiseren voor het Boxtelse uitgaanspubliek.” Het populaire dance-evenement start zaterdag 29 juni na afloop van het beachvolleybaltoernooi op de Boxtelse Markt. 64 teams schreven zich in voor het sportevenement, dat zaterdag en zondag om 11.00 uur van start gaat.

Begin april werd bekend dat de organisatie van de Rabo Beach Break zich terugtrok vanwege protesten van winkeliers, omwonenden en horeca. Zij beriepen zich op de bestaande regelgeving. ,,Ik kon niet anders dan het evenement afblazen”, blikt Van Krieken terug. ,,Ik wilde een leuk evenement organiseren voor jongeren. Winst maken is geen doel. Ik had echter wel goede artiesten geregeld, dus als de vergunning niet zou worden toegekend, was ik als enige verantwoordelijk. Die verantwoordelijkheid wilde ik niet dragen.”

Van Krieken bleek echter een grote groep fans achter zich te hebben staan. ,,Ik had een berichtje op mijn Facebookpagina gezet dat het evenement niet doorging en binnen de kortste keren was er door fans van het evenement een actiepagina opgericht.”

,,Gelukkig zag de gemeente in dat het evenement zoveel voorstanders heeft”, vervolgt Van Krieken. Er werd een vergunning verleend voor de zaterdag van 20.00 tot middernacht. De organisator heeft naar eigen zeggen ’een mooie rits artiesten’ kunnen regelen. Zo komt de bekende FeestDJRuud langs en ook deejay Kruh, Reno Hills en Roy Wong treden op.

Ook het aantal teams dat zich heeft ingeschreven voor het volleybaltoernooi is gestegen naar 64. De Boxtelse Markt wordt door Milieuservice Brabant (MSB) volgestort met zand.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Remax-optimus Geld en Makelaardij buisman optiek Alfa Café zaal Kloosterzicht TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Filipe