21:37:34    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 juli 2012 10:41 uur, laatst gewijzigd op 04 juli 2012 17:21 uur

Raad van State geeft fiat voor kinderdagverblijf Ons Doelstraat

Raad van State geeft fiat voor kinderdagverblijf Ons Doelstraat

Op de foto: Edwin en Sue Kelders (links) hingen de vlag uit en trokken een fles champagne open om met hun ouders Riet en Ad te proosten op de voor hen positieve uitspraak van de Raad van State. (Foto: Albert Stolwijk).

De vestiging van een kinderdagverblijf aan de Ons Doelstraat, op de plek waar sportschool HiPa Sports vorig jaar moest verdwijnen, kan doorgaan. Bezwaren van omwonenden zijn gisteren door de Raad van State ongegrond verklaard. Edwin en Sue Kelders, eigenaren van het pand, zijn blij dat ze verder kunnen met hun plannen. ,,Het ziet ernaar uit dat op 1 november een centrum voor kinderopvang kan worden geopend.”

Met succes tekenden buurtbewoners in het verleden bezwaar aan tegen de sportschool die Hilde en Paul Ketelaars uit Tilburg in 2007 openden in de voormalige werkplaats van Kelders Carriage Services (KCS), het bedrijf van Kelders. Het leidde ertoe dat HiPa Sports vorig jaar introk bij KCS dat sinds enkele jaren aan de Duit is gevestigd.

In september 2010 presenteerde Kelders aan de buurt een plan voor een kinderdagverblijf in zijn pand aan de Ons Doelstraat. Onder aanvoering van Harrie Lagarde verzetten diverse omwonenden zich echter opnieuw. Bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch haalden ze echter bakzeil, maar ze gingen in hoger beroep bij afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Medio mei diende de beroepszaak in Den Haag, maar ook nu bleef succes uit voor de bezwaarmakers. Dat bleek gisteren uit de uitspraak van de hoogste bestuursrechter in Den Haag. Alle bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Alfa Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Doornmalen electro Remax-optimus Geld en Makelaardij buisman optiek Toverboom Podium Boxtel Beleef Boxtel